Funksjon
Bolig, næring og havnefront

Oppdragsgiver
Höegh Eiendom

Kontakt
Astri Thån

Sted
Moss

År
2017 - pågående

Verket, Moss

Det gamle industriområde langs Mosseelven har blitt Verket, en ny bydel med en miks av boliger, næring, kultur og havnefront.

+ Les mer

Les mindre

Funksjon
Bolig, næring og havnefront

Oppdragsgiver
Höegh Eiendom

Kontakt
Astri Thån

Sted
Moss

År
2017 - pågående

Da papirfabrikken Peterson & Sønn i 2012 ble nedlagt så Höegh Eiendom en mulighet til å utvikle den gamle industritomten til en ny bydel med attraktiv beliggenhet inntil Moss sentrum. Prosjektet har så langt blitt en suksess for Mosseregionen og består av en miks av boliger, kultur- og næringslokaler sammen med gode offentlige torg, parker og møteplasser for beboere, men også for resten av byens innbyggere.

LPO arkitekter utvikler sjøfronten som inkluderer boliger med næring på bakkeplan, samt et hotell med strandpromenade. I alle de tre leilighetsbyggene er det satt av næringsarealer i førsteetasje for å legge til rette for et urbant liv langs promenaden. Det skal også etableres en park med bystrand i forlengelse av promenaden foran hotellet.

Ferdig utviklet vil Verket romme ca. 2000 nye boliger, sjøpromenade med småbåthavn og gjestebrygge, hotell, næring- og kulturbygg

Alle boligene vil få sjøutsikt og inneha høye bokvaliteter. Illustrasjon: Eve images/Höegh Eiendom
Verket brygge prosjekteres av LPO arkitekter og inneholder 51 leiligheter fordelt på tre bygg pluss et hotell med en offentlig sjøpromenade i forkant. Illustrasjon: Eve images/Höegh Eiendom