Nytt regjeringskvartal

Funksjon
Byutvikling, arkitektur- og designkonkurranse

Oppdragsgiver
Statsbygg

Kontakt
Lars Haukeland

Sted
Oslo

År
2017

Prosjekter / Mulighetsstudie

Nytt regjeringskvartal

LPO deltok i plan- og designkonkurransen om Regjeringskvartalet i 2017 i team G8+. Oppgaven var transformasjon av et stort område sentralt i Oslo. Det skulle innpasses ny lokalisering av alle regjeringsfunksjonene i et eksisterende byområde med fokus på sikkerhet, god funksjonalitet, kvalitet og åpenhet mot byen. Forslaget «Lysning» ble kåret til én av to vinnere.

+ Les mer

Les mindre

Funksjon
Byutvikling, arkitektur- og designkonkurranse

Oppdragsgiver
Statsbygg

Kontakt
Lars Haukeland

Sted
Oslo

År
2017

Dynamisk del av byen

I «Lysning» defineres Einar Gerhardsens plass som den viktigste og mest sentrale delen av regjeringskvartalet. Alle fasadene åpnes mot denne plassen. Slik gjøres regjeringskvartalet til en del av byen, og byen til en del av regjeringskvartalet. Plassen, som ligger på Youngstorget-siden av Høyblokka, er tenkt som sentrum i kvartalet, men likevel åpen og tilgjengelig for alle. Høyblokka bygges opp, mens resten av byggene har store gulvflater for å holde høyden nede. På denne måten kommer Høyblokka til sin rett som det symbolsk viktigste bygget.

Samarbeid og identitet

«Lysning» byr på en bro i ring som knytter alle byggene sammen i 2. og 3. etasje for å styrke samarbeid, identitet og tilhørighet på tvers av departementene. I utformingen av arbeidsplassene har G8+ lagt vekt på å legge til rette for uplanlagte møter og god kommunikasjon.

Prosjektteamet G8+ bestod av:

  • LPO arkitekter as
  • A-Lab (+ arkitekt Line Solgaard)
  • Ratio Arkitekter
  • IARK
  • Gullik Gulliksen AS
  • Sweco
  • Norconsult
  • Techn. Olav Olsen AS

Presse

Statsbygg: Her er vinnerne i Regjeringskvartalet Dezeen: New designs unveiled for Norwegian government headquarters Arkitektnytt: Regjeringskvartalet: Vinnerne er kåret Aftenposten: Arkitektene lover yrende liv i nytt regjeringskvartal NRK: En av disse to blir fremtidas regjeringskvartal Dagbladet: Ett av disse forslagene blir det nye regjeringskvartalet VG: Disse skal kjempe om å bygge det nye regjeringskvartalet NAL: Adapt og Lysning er vinnerne i plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal

Visualisering: LPO
Visualisering: LPO
Visualisering: LPO
Visualisering: LPO
Visualisering: LPO
Visualisering: LPO