KUBEN - Lillehammer

Funksjon
Bolig

Oppdragsgiver
Ringerudinvest

Kontakt
Erlend Kjosar Høimyr

Sted
Lillehammer

År
2018 - Pågående

Prosjekter / Gjennomføring

KUBEN - Lillehammer

Kuben på Lillehammer er et boligprosjekt som har som mål å skape gode, arealeffektive leiligheter som også unge, nyetablerte skal få råd til å kjøpe uten at det skal gå ut over bokvaliteten.

+ Les mer

Les mindre

Funksjon
Bolig

Oppdragsgiver
Ringerudinvest

Kontakt
Erlend Kjosar Høimyr

Sted
Lillehammer

År
2018 - Pågående

Prosjektet tilbyr leiligheter helt ned i 28 m2, og det gjort flere grep for å sikre god kvalitet for alle leilighetstypene, også de aller minste. Hver bolig har balkong og alle har store vindusflater. I tillegg har leilighetene økt takhøyde, noe som igjen gir muligheter for smarte løsninger når det kommer til oppbevaring samt god romfølelse i de kompakte leilighetene.

Kuben inneholder ikke bare små leiligheter, og det har under prosjektering hele tiden vært viktig å tenke på hvordan selve bygget kan bli et hjem for de ulike beboerne, ikke bare den enkelte leiligheten. Tanken er at du skal føle deg hjemme allerede ved inngangsdøren på bakkeplan og at bygget skal romme flere fellesfunksjoner hvor det kan oppstå sosiale interaksjoner mellom naboene. En av disse fellesfunksjonene vil være fellesvaskeriet da det er både plassbesparende og mer miljøvennlig å dele vaskemaskin med naboen når du bor alene i en liten ettroms, derfor har vi laget felles vaskerom og tørkeloft for beboerne. Prosjektet byr på en rekke andre fellesfasiliteter: Takstua, takhagen, verksted- og hobbyrom, samt bildelingstjeneste er noen av dem.

Et levende bymiljø åpner opp og legger til rette for handel og sosiale møteplasser for mennesker, derfor har prosjektet tilrettelagt for næringslokaler med butikker og serveringssted på bakkeplan for å skape et urbant miljø midt i Lillehammer sentrum med kort vei til det aller meste.

Flere boligprosjekter aktuelle boligprosjekter:

https://lpo.no/prosjekter/helgerudkvartalet

https://lpo.no/prosjekter/sommerrokvartalet

https://lpo.no/prosjekter/hamrevann

https://lpo.no/prosjekter/ulven-boliger

https://lpo.no/prosjekter/verket-moss

https://lpo.no/prosjekter/vervet

Med servering og annen utadrettet næring på bakkeplan bli Kuben et urbant og sosialt tilfang i Lillehammer sentrum. Ill: ZOA 3D/Ringerud Invest
Kubens beboere har fri tilgang på en felles takstue. Illustrasjon LPO arkitekter
Alle boligene i Kuben får balkong og store vindusflater som vil gi rikelig med lysinnfall. Over viser planløsningen for de minste leilighetene.