Stasjonen i Tønsberg

Funksjon
Kontor, restaurant

Oppdragsgiver
Micasa/Strøm Gundersen Vestfold

Kontakt
Margrethe B. Friis

Sted
Tønsberg

År
2018

Prosjekter / Ferdigstilt

Stasjonen i Tønsberg

LPO har transformert Sem og Tønsbergs gamle rådhus til moderne kontorlokaler og restaurant i sentrum av Tønsberg.

+ Les mer

Les mindre

Funksjon
Kontor, restaurant

Oppdragsgiver
Micasa/Strøm Gundersen Vestfold

Kontakt
Margrethe B. Friis

Sted
Tønsberg

År
2018

LPO vant i 2015 parallelloppdraget om transformasjon av Sem og Tønsbergs gamle rådhus ved jernbanestasjonen i Tønsberg for Micasa. Vi har regulert, prosjektert og fulgt opp ombyggingen, fra rammesøknad til ferdigattest, i tett samarbeid med oppdragsgiver Micasa og Strøm Gundersen Vestfold. Prosjektet har oppnådd BREEAM-sertifiseringen ”Very Good”.

Kvalitet i materialbruken

Det renskårne, rasjonelle 60-tallsrådhuset har fått to nye etasjer og den enkle og kvalitetsbebvisste materialbruken er videreført i ombyggingen og transformasjonen. Den opprinnelige teaken er videreført som uttrykk i bl.a. Saga Wood miljøtre i interiør og fasade, den eksisterende hovedtrappens bruk av terrasso er trukket inn i publikumsarealene i første plan sammen med kubbegulv i eik og enkle detaljer i messing.

Fasaden

Fasadens gule tegl er rengjort og videreført i påbygg i form av Stofix teglplatesystem uten fuger, og den dobbelt høye Herrestyresalen med utsikt til Slottsfjellet er bevart og har blitt et populært utleieareal. Første plan er restaurant, bar og scene, og i 8. etasje er det en felles takterrasse for alle kontoretasjer, med utsikt mot fjord, by og slottsfjell.

Restauranten. Foto: Ivan Brodey
Restauranten. Foto: Ivan Brodey
Fasade. Foto: Ivan Brodey
Bar og scene. Foto: Tomasz Majewski
Kontorlokaler, foto: Ivan Brodey
Kontorlokaler, foto: Ivan Brodey
Nytt og gammelt kombineres i byggets trapperom. Foto: Ivan Brodey
Utsikt fra den nye takterrassen. Foto: Ivan Brodey
De to nye etasjene på toppen av bygget føyer seg vakkert sammen med eksisterende fasade Foto: Ivan Brodey
Foto: Ivan Brodey