Sommerro leiligheter

Funksjon
Bolig

Oppdragsgiver
Aspelin Ramm Eiendom og Strawberry Brothers

Sted
Oslo

År
2016 -2022

Prosjekter / Gjennomføring

Sommerro leiligheter

I 2022 ferdigstilles 56 unike leiligheter med en ettertraktet beliggenhet midt på Solliplass hvor det har kafeer, butikker og kollektivtransport i umiddelbar nærhet.

+ Les mer

Les mindre

Funksjon
Bolig

Oppdragsgiver
Aspelin Ramm Eiendom og Strawberry Brothers

Sted
Oslo

År
2016 -2022


I tillegg til de bevaringsverdige byggene som skal transformeres, rommer prosjektet totalt 56 nybygde leiligheter med felles takterrasse som vil ligge god skjermet i bakkant av hotellet. Ved å gi nytt liv til de gamle bygningene og integrere dem med den nye bygningsmassen, bygger vi videre på områdets historie og gir området en tydelig identitet og forankring som igjen skaper attraktive bo- og byrom. Prosjektet omfatter også en oppgradering av Sommerroparken.

Selv om leilighetsbygget har moderne og tidsriktige kvaliteter som store vindusflater og luftige balkonger, har ideen vært å få til et tidløst og rolig fasadeutrykk. I tillegg er det benyttet mye naturstein i fasaden for å understreke at leilighetsbygget har en relasjon til de eksisterende og vernede bygningsmassene i forkant.

LPO har ansvaret for ideutviklingen, reguleringen, prosjekteringen og gjennomføringen av prosjektet.

Link til prosjektets nettside: https://www.sommerrokvartalet....

Det nye Sommerrokvartalet omsluttes en felles bakgård. Visualisering: LPO
Noen av leilighetene vil få private takhager.
Store vinduer sikrer rikelig med naturlig lys, og skaper gode overganger mellom inne og ute. Standarden er høy, med vekt på funksjonalitet, tidløshet og varige, bærekraftige kvaliteter.
Takhage. Alle leilighetene vil få egen balkong/uteplass, samt en stor felles takterrasse. Visualisering: LPO