Funksjon
Næring, bolig, torg

Oppdragsgiver
Røa Centrum AS

Kontakt
Imke Törper

Sted
Røa, Oslo

Røa have og Røa torg

Røa i Oslo gjennomgår en transformasjon fra villaby til et område med høyere tetthet av bolig og næring i forbindelse med utvikling av Røa som knutepunkt i Oslo. LPO har vært ansvarlig for å utvikle Røa Have og Røa Torg som ligger sentralt på Røa, i tilknytning til Røa senter og T-banen.

+ Les mer

Les mindre

Funksjon
Næring, bolig, torg

Oppdragsgiver
Røa Centrum AS

Kontakt
Imke Törper

Sted
Røa, Oslo

I 2003 startet LPO arbeidet med Røa Have, et boligprosjekt bestående av 5 bygg med til sammen 64 leiligheter og forrteninger mot Vækerøveien. Husene er i tegl i 4 etasjer med tilbaketrukket toppetasje og underliggende parkering. Bebyggelsen er utformet slik at området samlet framstår med et godt helhetlig preg, i tråd med Oslo kommunes målsettingen om bymessig fortetting på Røa og var ferdigstilt 2008.

I 2016 fortsatte LPO samarbeidet med Røa Centrum om å utvikle Røa Torg med service, handel og bolig mot Røa t-bane. Det nye torget blir Røas tydelige midtpunkt og oppgraderes vesentlig med scene, vannskulptur, grøntområder og en glasspaviljong med butikker og serveringsarealer. Sammen med Røa Have danner boligene på Røa torg overgang mellom villabebyggelsen i syd og det urbane torget i nord med direkte adkomst til T-banen. De fleste leilighetene er hjørneleiligheter med store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak og rause balkonger. Oppholdsrommene er store og det brukes materialer med høy kvalitet både i fasade og i interiøret. Ved å videreføre fasadeuttrykk fra Røa Have skapes et helhetlig område med en tydelig identitet rundt Røas nye samlingspunkt, Røa Torg.

Relaterte prosjekter:

https://lpo.no/prosjekter/helgerudkvartalet

https://lpo.no/prosjekter/sommerrokvartalet

https://lpo.no/prosjekter/ulven-boliger

https://lpo.no/prosjekter/verket-moss

https://lpo.no/prosjekter/vervet

Det nye torget blir Røas tydelige midtpunkt med glasspaviljong over næringsarealer under i tilknytning til T-banen og boligene.
I den nye glasspaviljongen er Åpent bakeri en av leietakerne og skal ha uteservering på torget utenfor.
Glasspaviljongen er dekket med eføy og grønne planeter innvendig.
Paviljongen har et gjennomført industrielt preg i metall, glass, betong og eik.
Glasspaviljongen sett fra oppgangen fra T-banen.
Røa Have - første byggetrinn som var ferdig i 2008.
Gullik Gulliksen har stått for landskapsarkitekturen på Røa Have.
Både Røa Have og Røa Torg har teglsteinfasade som er vedlikeholdsfritt.
Lavblokkene i Røa Have tilpasser seg fint den eksisterende bebyggelsen rundt.
Røa Have har generøse uterom mellom blokkene.
Begge byggetrinnene er tilpasset hverandre med like fasader og felles uteområder. Her ser vi Røa Have i forgrunnen med boligene til Røa Torg bak.
Boligene i Røa Torg stod innflytningsklare like før jul i 2020. I løpet av sommeren vil plantene vokse seg grønne og frodige i bedene utenfor.
Røa Torg stod ferdig rundt årsskiftet 2020-2021 og rommer en næringsbase i førsteetasje og under bakkeplan, med femetasjers blokker over.