Maihaugen utstilling

Funksjon
Permanent utstilling

Oppdragsgiver
Lillehammer museum

Kontakt
Ørjan Høyer-Farstad

Sted
Maihaugen, Lillehammer

År
2017 - 2020

Prosjekter / Ferdigstilt

Maihaugen utstilling

LPOs prosjekt for utstillingen på Maihaugen løfter noen av de mange tusen gjenstandene som tidligere har vært oppbevart i museets magasiner eller lager, frem i lyset. Utformingen av utstillingen bidrar til å plassere gjenstandene i en historisk kontekst.

+ Les mer

Les mindre

Funksjon
Permanent utstilling

Oppdragsgiver
Lillehammer museum

Kontakt
Ørjan Høyer-Farstad

Sted
Maihaugen, Lillehammer

År
2017 - 2020

Gjenstandene danner i seg selv hovedinnholdet i den nye utstillingen og er tenkt stilt ut i langstrakte, transparente montere som er skilt fra kontekstveggen slik at de besøkende kan bevege seg gjennom historien. Grepet er å sette mange gjenstander sammen til en samlet «kropp» som publikum kan gå forbi, gå rundt, se inn i, gå inn i og fordype seg i hver enkelt gjenstand for samtidig å kunne se tilbake og plassere dem i en større kontekst.

Interaktiv kontekstvegg

Utstillingsrommets «yttervegger» er tenkt å fungere som en kontekstvegg som strekker seg fra museumslobbyen gjennom prologrommet, og danner ramme og bakgrunn for samlingsutstillingen. Her skal collager av digitale monitorer, led-paneler, analoge tekster, store foto, skiftende lys og interaktive løsninger som er samlet bak en transparent «tapet» gi veggen et helhetlig men samtidig dynamisk og dempet uttrykk.