Laboratoriet

Funksjon
Kultur og servering

Oppdragsgiver
Møller eiendom

Sted
Skøyen

År
2020

Prosjekter / Ferdigstilt

Laboratoriet

1920 ble Apothekernes Laboratorium etablert på Skøyen. Hundre år etter at fabrikken ble bygget, gjenoppstår det verneverdige laboratoriebygget som kulturhus, utested og møteplass.

+ Les mer

Les mindre

Funksjon
Kultur og servering

Oppdragsgiver
Møller eiendom

Sted
Skøyen

År
2020


Rehabiliteringen av Laboratoriet er det siste byggetrinn i prosjektet Harbitz torg. Bygget fra 1920 er satt i stand etter føringer gitt i reguleringsplanens bestemmelsene og i samråd med Byantikvaren i Oslo.

Laboratoriet er et viktig element på torget og inneholder serverings- og selskapslokaler. Den nordre del av bygningen er revet, mens gavlfasaden mot Harbitzallèen er tilsvarende den originale.

Rivesnittet ble lagt slik at pilastere på langfasadene avslutter bygget på en naturlig måte. Her er det etablert en glassfasade som delvis strekker seg utenfor bygget og dermed beskriver byggets tidligere utstrekning.

Bygget rommer restaurant og café med stor og solrik uteservering ut på gateplan, samt pub og bibliotek i andre etasjen. I tredjeetasje er det mulig å leie lokaler til arrangementer både privat og for næringslivet. De store, luftige lokalene egner seg like godt til de livets store anledninger som bryllup, bursdag og barnedåp, som seminarer og foredrag.

Målet har vært å skal skape den beste møteplassen utenfor Oslo sentrum, et nabolagssted for å bringe folk sammen. Laboratoriet skal være et sted hvor forskjellige folk og impulser bringes sammen, og skaper stedets særegne atmosfære.

Arbeidstegninger av fasaden. Tegning: LPO arkitekter.
Foto: Sebastian Elofssson.
Foto: LPO arkitekter
Foto: LPO arkitekter