Hilde Lillejord

Villa Inkognito åpner dørene

Midt på Solli plass i Oslo, i hjertet av Frogner bydel, har LPO arkitekter arbeidet med renoveringen av Sommerro-kvartalet de siste fem årene. I dag åpner Sommerroprosjektets siste krone på verket, Villa Inkognito, dørene.

Tomten til Villa Inkognito ble kjøpt i 1753 av Per Henrik Barclay. I 1870 startet arkitekt Thøger Binneballe arbeidet med å tegne villaen, som etter ferdigstillelse har blitt benyttet som leiligheter, ambassade og kontorer for Oslo Lysverker.

Nå består Villa Inkognito av 11 rom og suiter, en dagligstue, en spisestue, bibliotek, kjøkken, bar og treningsrom. Inspirert av en rekke epoker fra klassisk norsk, til Art Nouveau, Arts & Crafts og Japonisme, er hvert rom en historie i seg selv. I likhet med Sommerrohotellet er det LPO arkitekter som har utført arkitetarbeidene, mens GrecoDeco har stått for interiøret. Håndmalte detaljer er gjort av Rosie Mennem, og lamper designet for huset er gjort av Hadeland Glassverk.

Hotellsuite
Soverom på en av hotellsuitene på Villa Inkognito. Foto: Fransisco Nogueira


Til forskjell fra Sommerro, er det på Villa Inkognito kun fasadene som har vært omfattet av vern, forklarer Gry Holter, en av LPOs arkitekter som har arbeidet med prosjektet. Hun forteller at prosjekteringsgruppen likevel har vært opptatt av å bevare mest mulig, som på Sommerro, og innvendig har det stort sett vært den opprinnelige planløsningen som er blitt gjort om til hotellrom.

Villa Inkognito er en del av Nordic Hotels & Resorts og Sommerro, og eies av Strawberry Brothers og Aspelin Ramm.

Denne type transformasjonsprosjekter krever ekstra mye og vi ser nå frem til å fylle denne totalrenoverte villaen med liv, sier administrerende direktør i Aspelin Ramm, Ida Aall Gram.

Baderom med håndmalt innredning. Foto: Fransisco Nogueira
Bibliotek. Foto: Fransisco Nogueira
Hotellsuite. Foto: Fransisco Nogueira
Kjøkkenet på Villa inkognito. Foto: Fransisco Nogueira