Hilde Lillejord

Innspurt for KUBEN

På Lillehammer begynner KUBEN å ta form, et boligprosjekt LPO har tegnet på oppdrag for Ringerud Invest AS.

Nye vinduer heises på plass i det nye leilighetsbygget i Storgata. Foto: LPO arkitekter

Fra en kranbil heises det vinduer opp til en av de solfylte balkongene i øverst på det nye bygget i Storgata, mens det bak stillasene arbeides flittig for å ferdigstille prosjektet midt i Lillehammer sentrum.

– Sammen med oppdragsgiver har vi hatt som mål å gjennomføre et prosjekt der unge og nyetablerte kan få råd til å kjøpe seg en bolig uten at det skal gå på bekostning av kvaliteten. Vi har derfor jobbet for å etablere kompakte, men gode leiligheter. Alle leilighetene har egen balkong, store vindusflater og ekstra takhøyde, forklarer Erlend Kjosar Høimyr, en av arkitektene som arbeider med prosjektet på LPOs Lillehammerkontor.

Han forteller at prosjektet, som totalt skal romme 43 leiligheter, inneholder flere fellesfunksjoner hvor det kan oppstå sosiale interaksjoner mellom naboene. En av disse fellesfunksjonene er et fellesvaskeri for beboerne.

– Det er både plassbesparende og mer miljøvennlig å dele vaskemaskin med naboen når du bor alene i en liten ettroms, forklarer arkitekten og legger til at prosjektet byr på flere samfasiliteter: En felles takhage med en innendørs forstue eller takstue, samt bildelingstjeneste.

– Vi har jobbet mye med å finne frem til gode løsninger for fellesfunksjonene fordi vi ønsker å skape et sosialt og bærekraftig prosjekt der beboere trives – også utenfor sin egen leilighet.

I første etasje blir det næringslokaler med en søndagsåpen matbutikk og en liten cafe som vil få store vinduer ut mot Storgata. Dette vil bidra til å skape et urbant miljø midt i Lillehammer sentrum.

Prosjektet skal etter planen stå innflytningsklart i august 2022.

Les mer om prosjektet her: Kubenlillehammer

Prosjektet har sentral beliggenhet med kun et par minutters gange til togstasjonen på Lillehammer. Foto: LPO arkitekter
Alle leilighetene får egen balkong og store vindusflater. Foto: LPO arkitekter
Fra de øverste leilighetene får man utsikt over Mjøsa og Lillehammer syd. Foto: LPO arkitekter
Næringslokalene i 1-etsje får god takhøyde og store vinduer ut mot Storgata. Foto: LPO arkitekter
Illustrasjon av ferdig prosjekt.