Hilde Lillejord

Gjenbrukspaviljonger på Lillehammer

LPO samarbeider med Oppatt AS i utviklingen av ulike prototyper for paviljonger, møbler og produkt basert på gjenbruksmaterialer. Denne uken settes prototypene opp for første gang i Lillehammers gågate.

LPO har samarbeidet med Oppatt AS om å utvikle ulike paviljonger, møbler og produkt basert på gjenbruksmaterialer. Denne uken ble første paviljong laget basert på Oppatts nye system, og denne uken ble paviljongen tatt i bruk i forbindelse med Barnas mini-VM i gågata på Lillehammer. Om 2 uker er de på plass i Hafjell i forbindelse med ski-NM24 – Alpint.

– Første paviljongen i gågata er en prototype, såkalt Minimum Viable Product (MVP). Dette skal videreutvikles og det vil være justeringen og tilpasninger i videre utvikling, forklarer Ørjan Høyer-Farstad i LPO arkitekter på Lillehammer.

Oppatt AS er et nystartet selskap på Lillehammer med solide samarbeidspartnere, deriblant LPO arkitekter. Prosjektet har fått støtte til videre utvikling og mange solide samarbeidspartnere jobber med ulike deler av konseptet.

Paviljongen blir bærekraftig for miljøet gjennom gjenbrukbarhet og et sirkulært kretsløp i materialbruk samtidig som produksjonen kan bidra til sosial bærekraft ved arbeidstrening. På Lillehammer er det LIPRO, en arbeid- og inkluderingsbedrift, som produserer modulene.

– Vi i LPO gleder oss til videre utvikling av flotte produkter basert på ombruksmaterialer – som skal brukes oppatt og oppatt, sier Høyer-Farstad entusiastisk.

LPO har samarbeidet med Oppatt AS om å utvikle ulike paviljonger, møbler og produkt basert på gjenbruksmaterialer. Initiativtaker Lars Thorsrud fra Oppatt viser stolt frem de nye prototypene utstilt i Storgata på Lillehammer.
LPO har utviklet modulene for gjenbrukspaviljongene
Gjenbrukspaviljongene består av enkle moduler som er tiltenkt å kunne gjenbrukes og settes sammen på mange ulike måter.
Illustrasjon: LPO arkitekter.