Hilde Lillejord

Oslo Spektrum som asBUILT

Den 22. utgaven av asBUILT nå utgitt av PAX-forlag, denne gang er det Oslo Spektrum, LPOs første prosjekt, som er gjengitt i detalj over 478 sider.

Dette bindet av asBUILT presenterer hele settet med tegninger samt et utvalg av historiske og moderne fotografier av dette ikoniske bygget midt i Oslo sentrum.

– Dette bygget som har det greske teateret som forbilde, stod ferdig for 30 år siden er resultat av en konkurranse der oslo kommune ønsket seg en byhall. Vi i LPO foreslo ideen og utviklet den til arenaen den er i dag med plass til over 10 000 mennesker, forklarer Lars Haukeland, en av arkitektene fra LPO som var med å tegne flerbrukshallen Fasaden, som består 400 000 unike, håndlagede steiner laget av kunstnerne Guttorm Moss og Søren Ubisch, er det ingen som har ødelagt eller tagget ned.

Bokserien asBUILT dokumenterer detaljert eksisterende bygninger i norsk arkitektur. Hver bok presenterer en bygning, komplett med arbeidstegninger, tekniske spesifikasjoner, fotografier samt et diskursivt essay.

asBUILT av Oslo Spektrum vil være tilgjengelig enten fysisk i butikk, eller i nettbutikken til alle de store bokhandelkjedene, ARK, Norli og Haugen bok, samt i butikken til Nasjonalmuseet på Bankplassen og på https://www.pax.no/project-oslo-spektrum.6348444-350717.html

Det er Halvor Weider Ellefsen som har skrevet essayet i boken, mens Karl Otto Ellefsen har vært redaktør. LPO har bidratt med tegninger, foto og layout.