Hilde Lillejord

LPO på Vervetbefaring

Forrige uke var hele prosjektgruppen fra LPO i Tromsø for å befare de to første ferdigstilte byggene i den nye bydelen og å få mulighet til jobbe nært på og sammen med utbyggerne av Vervet i Tromsø.

Plassen foran Maskinverkstedet vil det bli et bytorg med uteservering og liv som kopler seg på Tromsø by.

Arkitektene jobber til daglig i Oslo og styrer prosessene fra hovedstaden, men det er svært viktig for prosjektutviklingen og kontoret å få ta del i prosjektet på nært hold. Derfor reiser gruppen jevnlig nordover for å se og oppleve prosjektet.

– Det er lærerikt, men også svært viktig å kunne følge utviklingen og detaljene tett på, sier Maria Wendelboe i LPO. Hun er arkitekt og prosjektleder for Vervet og legger til at nærværet er viktig for samarbeidet med oppdragsgiver og utbygger.


Vervet status 200123 nett


Maskinverkstedet og Cortenbygget

Maskinverkstedet er den gamle verkstedhallen som er blitt transformert og bygget om til en restaurant med scene som skal fa en sentral rolle i utviklingen av den nye bydelen. Fasaden av Cortenbygget består av Corten-stål og er brukt for å ta opp igjen noe av den industrielle atmosfæren fra havnen og skal nå i første omgang brukes til Airbnb-uteleie av leiligheter.

– Det er spennende å se hvordan de ulike fargene på byggene fungerer sammen og tar opp fagrepaletten fra resten av Tromsøs sentrum, sier Maria.

Vervet 01 2020 03 nett


Vil du lese flere saker om dette prosjektet? Se våre artikler: Byggestart for Vervets første salgstrinn og Sammen skaper de identitet

LPOerne overnatter i de nye utleieleighetene i Cortenbygget på Vervet med flott utsikt mot Ishavskatedralen og havnen.
Den nye bydelen som ligger langs havnen i Tromsø har en historie med skipsverft og industri. Denne stedsidentiteten har arkitektene i LPO jobbet med å ta videre inn i prosjekteringen av bygningene i Vervet.

Neste fase

Prosjektgruppen er nå i full gang med detaljprosjekteringen av neste fase av områdeutviklingen som er boliger nede langs kaien og barnehagen som skal ligge i midten av området og fungere som et hjerte av bydelen i flotte uteområder som vil bli tilgjengelig for alle. Langs kaien skal det opparbeides næringsarealer som henvender seg til publikum med servering, butikker i første etasje slik at området får et aktivt bygulv ut mot sjøfronten.

Illustrasjon av Vervet. Visualisering: LPO
Barnehagen skal ligge i midten av området og fungere som et hjerte av bydelen i flotte uteområder som vil bli tilgjengelig for alle. Visualisering: LPO
Illustrasjon av Vervet. Visualisering: LPO
De nye boligbyggene vil omkranse et generøst uteområde. Visualisering: LPO
Visualisering: LPO
Bydelen skaper en ny sjøfront med servering og butikker i første etasje slik at området får et aktivt bygulv ut mot fjorden. Visualisering: LPO