Hilde Lillejord

Ny flyplass i Bodø

Under gårsdagens luftfartskonkurranse i Bodø la Avinor frem planene for nye Bodø lufthavn.

Bodø lufthavn må oppgraderes, og flyttes omtrent 900 meter fra der flyplassen ligger i dag for å frigjøre nye tomter til byutvikling. Første spadetak i byggingen skal skje i 2020-2021, og flyplassen skal etter planen stå ferdig i 2024–2026.

I samarbeid med Norconsult og Archus arbeider nå LPO med å ferdigstille skisseprosjektet på oppdrag for Avinor. Prosjektet skal legge grunnlag for den videre utformingen av flyplassen og være ferdig i løpet av våren.

– Vi har fokusert på tre ting når vi har utarbeidet dette; det er naturen, lyset og været. Alt dette skal vises i den nye terminalen – og det blir en flott terminal. Dette er en stor dag for oss, sier Avinor-sjef Dag Falk-Petersen til NRK.

https://www.nrk.no/nordland/ny-by–ny-flyplass-1.14405738

Bodø lufthavn må oppgraderes, og flyttes omtrent 900 meter fra der flyplassen ligger i dag for å frigjøre nye tomter til byutvikling. Illustrasjon: LPO arkitekter/Norconsult/Archus på oppdrag for Avinor.
Bodø lufthavn må oppgraderes, og flyttes omtrent 900 meter fra der flyplassen ligger i dag for å frigjøre nye tomter til byutvikling. Illustrasjon: LPO arkitekter/Norconsult/Archus på oppdrag for Avinor.
Terminalbygget blir spektakulært med mye lys, og skal bli en opplevelse for den som kommer og den som drar. Illustrasjon: LPO arkitekter/Norconsult/Archus på oppdrag for Avinor.
Terminalbygget blir spektakulært med mye lys, og skal bli en opplevelse for den som kommer og den som drar. Illustrasjon: LPO arkitekter/Norconsult/Archus på oppdrag for Avinor.