Belsetveien 20

På en vakker tomt på Rykkinn i Bærum kommune er det oppført et bokollektiv for 9 ungdommer i begynnelsen av 20 årene.

Prosjektet kom som et initiativ fra foreldregruppen. Ungdommene har fått hver sin boenhet, i tillegg til fellesrom og en avdeling for et personale på totalt ca. 15-20 personer. Boenhetene er gruppert rundt fellesrommene fordelt på to etasjer. Hver boenhet er på 48 m2 med stue, kjøkkenkrok, soverom, bad og bod med plass for gjesteseng. 

Fellesarealene består av et stort spisekjøkken og en tv-stue med utgang til solfylt balkong og uteplass i sørvest, slik at fellesrommene skal være attraktive for et sosialt liv. Privat balkong/ markterrasse deles av to boenheter.

Korridorene har godt med dagslys, og skal fungere som en gate mellom bolig og fellesskapet. Fra hver boenhet har man utsikt både innvendig og utvendig til fellesrom og andre boliger, slik at man har oversikt uten å være delaktig og man kan velge å være sosial eller ikke.

Bygget har store vindusflater og er gitt varme farger utvendig for å skape god trivsel. Innredning har beboerne stått for selv i et ungdommelig, moderne og hyggelig preg.

Areal: 930 m2 BTA

Prosjektet ble høytidelig åpnet av Bærums ordfører sommeren 2012.