Belsetveien 20

I 2012 ble bokollektivet på til sammen 930 m2 BTA for ni ungdommer i begynnelsen av 20-årene oppført i Belsetveien 20 på Rykkinn i Bærum kommune.

LPO har tegnet og prosjektert boenhetene som er gruppert rundt fellesrommene fordelt på to etasjer. Ungdommene har fått hver sin boenhet, i tillegg til fellesrom og en avdeling for et personale på totalt ca. 15-20 personer. Hver boenhet er på 48 m2 med stue, kjøkkenkrok, soverom, bad og bod med plass for gjesteseng. 

Fellesarealene består av et stort spisekjøkken og en tv-stue med utgang til solfylt balkong og uteplass i sørvest, slik at fellesrommene skal være attraktive for et sosialt liv. Privat balkong eller markterrasse deles av to boenheter. Bygget har store vindusflater og er gitt varme farger utvendig for å skape god trivsel.

Korridorene har godt med dagslys, og skal fungere som en gate mellom bolig og fellesskapet. Fra hver boenhet har man utsikt både innvendig og utvendig til fellesrom og andre boliger, slik at man har oversikt uten å være delaktig og man kan velge å være sosial eller ikke.