RKV HAMMERSBORG

LPO har levert sitt forslag til fremtidig regjeringskvartal på Hammersborg. Forslaget står nå utstilt i regjeringskvartalet. Vi har samarbeidet med Norconsult og Arkitekt Kristine Jensens tegnestue.

 

Et program for folk flest

Det nye regjeringskvartalet består av generøse byrom med offentlig tilgjengelighet og med et program som tilrettelegger for et attraktivt byliv. Døgnet rundt skal folk ikke bare kunne oppholde og bevege seg forbi og inntil bygningsanlegget, men også gjennom anlegget via gjenopprettelsen av Regjeringspassasjen. Einar Gerhardsens plass gjenoppstår og Aurora av Knut Steen settes tilbake.

 

Klikk på bildet for flere illustrasjoner.

 

Bla gjennom hele forslaget her. (Stort dokument. Vær tålmodig.)

 

Videopresentasjon her.

Hovedinngangen for publikum fra vest ligger under Regjeringsparken. Det er en sammenhengende forbindelse mellom østre og vestre inngang i Galleriet. Picassos Fiskerne er plassert i fasaden til galleriet og Måken er plassert i galleriet sammen med nye kunstprosjekt.

Møllergata 19 blir hovedinngang for publikum fra Youngstorget.

 

Campus er en sammenhengende etasje for samhandling og synergi mellom departementene. Den inneholder interne felles funksjoner og har utsikt mot Regjeringsparken og Youngstorget.

 

Einar Gerhardsens plass.

 

Akersgata.

 

Oversiktsperspektiv fra nordvest.

 

Oversiktsperspektiv fra nord.