Rånåsfoss Kraftstasjon vinner av Norsk Lyspris 2017

I selskap med Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka, Glamox i90-P industriarmatur, Longyearbyen Temaplan og Clipse, var Rånåsfoss Kraftstasjon en av vinnerne av Norsk Lyspris 2017.

 

Hele 14 lysprosjekter og –produkter som setter fokus på å synliggjøre gode og innovative lysprosjekter i Norge var nominert til Norsk Lyspris 2017 som ble delt ut på Lysets dag på DOGA i Oslo 22. november.

Beste innendørsprosjekt
Rånåsfoss Kraftstasjon ble tildelt prisen for beste innendørsprosjekt. Juryen begrunner prisen med:


Lysprosjektet på Rånåsfoss henter frem dette historiske byggets kvaliteter på en varsom og tilpasset måte. Bygget består av både gammel og ny arkitektur, hvor belysningen henter frem kvaliteter fra den opprinnelige arkitekturen i samspill med den nye.

Lyset knytter sammen de to fasadene, historien og det museale er tatt med i gjennomføringen. Lyset har en bærende ide; den forsterker og synliggjør arkitekturen, og gir et historisk preg og en atmosfære til funksjonene i bygget. 

Flott å se et eksisterende bygg bli oppgradert i nytt lys. Imponerende med høyt fokus på lyskvalitet og å inkludere lys i konstruksjonen. Balansert på en god måte, men samtidig gjort interessant, spennende og attraktivt med en tilbakeholden, men likevel effektiv bruk av lys.

Rehabiliteringen og ombyggingen av den snart 100 år gamle kraftstasjonen på Rånåsfoss var et samarbeid mellom LPO arkitekter, ÅF Lightning Norge og SWECO. Prosjektet ble ferdigstilt høsten 2016.

Mer om Norsk Lyspris her.